24-09-2011
Ruta del Doctor Joaquim Codina (Jornades Europees del Patrimoni)

Un dels homes més emblemàtics del nostre poble és sens dubte, el Dr. Joaquim Codina. Per aquest motiu, i per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni, els Amics de l'Entorn, juntament amb l'Ajuntament de la Cellera, hem volgut dedicar aquestes jornades a aquest personatge tant popular per nosaltres.

Com va dir el Dr. Oriol Codina, besnét del Dr. Joaquim Codina, la passejada que vam fer podia haver estat perfectament, el recorregut que feia aquest metge un dia qualsevol. L'Oriol, ens va acompanyar durant el matí fent-nos cinc cèntims de com era la vida del Dr. Codina. Vam iniciar la sortida des del consultori que porta el seu nom i ens vam dirigir cap a les ribes del Ter, on anava sovint a pescar. D'aquí vam seguir direcció al Pasteral i, si el temps ens ho hagués permés, haguessim pujat a Colldegria per arribar finalment a Can Vinyes. La pluja però, ens va fer escurçar la caminada per Can Ribes i tot seguit vam enfilar fins al bosc de l'Olivera de l'Abei on hi ha una creu que recorda el lloc on va morir. En aquests boscos, el Dr. Codina hi passava moltes hores buscant bolets i plantes.

La útlima parada va ser a Can Vinyes on vam poder veure algunes pertinences del Dr. Codina: quaderns de notes, de visites mèdiques, un microscopi que utilitzava per classificar les plantes, un herbari, l'orla de la universitat, entre altres coses.

Els Amics de l'Entorn volem agraïr a l'Oriol per la seva voluntat a venir a compartir les històries del Dr. Codina, a l'Ajuntament per la seva col·laboració en les Jornades i al CEIP Juncadella per dedicar el curs escolar al Dr. Joaquim Codina i donar a conèixer una part de la història del nostre poble.

 

<<-- Tornar

©2009 Amics de l'Entorn