20-03-2011
Passejada per les Ribes del Ter

La sortida del dia 20 de març, va transcòrrer per unes zones molt conegudes per nosaltres. Vam sortir del passeig del carrilet i vam arribar a Colldegria. Aquesta vegada però, vam agafar embranzida i vam enfilar cap a dalt de tot del que anomenem "poblat ibèric". En la pujada, vam observar un seguit de parets de feixes però sembla que no corresponen a una construcció feta pels ibers sinò per alguna població més moderna, relacionades segurament a treballs agrícoles. En aquesta zona, s'hi han fet varies excavacions, sense destacar cap troballa rellevant.

La caminada va seguir fins a les Coves del Pasteral. Aquestes coves van servir com a sepulcre als morts durant el neolític, però actualment estan tancades per unes portes reixades. Tal i com s'explica en el llibre "La Cellera de Ter" (Quaderns de la revista de Girona), es va deduir que hi havien sepultats almenys 22 individus, dels quals 19 eren adults, 1 adolescent i 2 nens.

El final del trajecte va transcòrrer per les ribes del Ter, on hi vam poder veure les conseqüències de les pluges de la setmana anterior. Tot plegat va resultat un dia esplèndit, que amb bona companyia vam descobrir una mica més del nostre poble.

 

<<-- Tornar

©2009 Amics de l'Entorn