23-01-2011
Sortida a la Banya de Boc.

La primera sortida d'aquest any 2011 va transcòrrer per la Vall del Llémena. Aquest territori pertany a la comarca del Gironés, però rep la condició de subcomarca ja que s'emmarca en una zona molt particular al voltant de la conca fluvial de la riera de Llémena.

Era un matí fred, amb glaçada, però amb un dia clar i assolellat. Vam sortir del poble de Llorà, i tot seguint el riu Llémena vam arribar a l'Ermita de Sant Medir i al nucli del Pla de Sant Joan. Un cop travessat el pla, el camí ja va començar a fer una mica de pujada, ens enfilàvem al volcà de la Banya dl Boc. El con del volcà està recobert per alzines i roures però a l'interior del cràcter s'hi troben camps de conreu. Així doncs, podem dir que vam esmorzar dins un volcà. Aquest volcà, actualment sense activitat, va entrar en erupció 3 vegades, igual que els volcans de la zona volcànica de la Garrotxa. Ens vam desviar un moment del camí per anar al Coll de l'Escaleta, des d'on vam poder contemplar el Pla de Canet d'Adri.

Ja de volta a Llorà, vam tenir la oportunitat de visitar un pessebre d'una casa particular. Els propietaris ens van deixar entrar per veure el pessebre fet amb maquetes d'ermites de la zona, construïdes de manera artesanal. Podeu veure'n una mostra en les fotografies de baix. Tancàvem d'aquesta manera una volta circular d'uns 9 Km, i contents d'haver descobert un paratge nou. Potser, algun dia, el tornarem a trepitjar.

 

<<-- Tornar

©2009 Amics de l'Entorn