08-11-2009
Sortida al Montseny

Ja fa uns dies, els Amics de l'Entorn vam tornar al Montseny per gaudir del paisatge de la tardor. La veritat és que la sortida va ser una passejada, cosa que ens va permetre fer parades per contemplar els boscos i el paisatge d'aquest indret tant excepcional.

La caminada ens va fer passar per dins les fagedes típiques d'aquest lloc. Els faigs presentaven tota una gamma de colors ocres i marrons, que adopten durant la tardor. Amb el vent, les fulles cauen i cobreixen el sotabosc com una catifa, per la qual vam poder passejar.

Després d'una estona de caminar, vam arribar al Turó de Morou, un petit monticle de pedra des del qual vam veure la fantàstica panoràmica de les Agudes i Viladrau. El vent però ens va fer baixar ràpid, i després d'esmorzar a recés, ens vam dirigir cap a l'Empedrat de Morou. És un lloc on es pot comprovar la seqüència de descomposició de la roca mare, el granit, fins a la formació del sòl i els diversos estadis de vegetació que se succeeixen en aquest procés. Finalment, després de seguir la pista forestal vam arribar a l'embassament de Santa Fe. La paret del panta té una alçada de 19 metres i una base de 14 metres , per contenir 899000m3 d'aigua i produir energia elèctrica en dos salts d'aigua.

El cami de tornada a l'inici de la ruta el vam fer pel costat esquerra de l'embassament, que apropant-nos a l'hora de dinar, començava a estar bastant transitat.

 

<<-- Tornar

©2009 Amics de l'Entorn