04-10-2009
Les Lloses · Santa Margarida de Vinyoles

A quarts de vuit del matí sortíem del Passeig del Carrilet amb cotxes per desplaçar-nos cap a Ripoll, on havíem quedat amb l´Eudald i la Mireia que serien els guies de la sortida.

Deixem els vehicles davant l'ajuntament de les Llosses i a partir d'aquest punt començava l'excursió a peu. Després de fer uns metres pel costat de la carretera que va en direcció a Berga, vam agafar una pista a mà esquerra que passa per entremig d´una granja, una masia i molt a prop de la casa de Montserrat Caballé.

La pista va enfilant i serpentejant, de tant en tant l´Eudald, que de professió és mestre, artista, escultor i bon boletaire ens delitava amb les seves explicacions de micologia i gastronomia de bolets. Al cap de un parell d'hores aproximadament arribàvem a dalt la carena i també a l'ermita de Santa Margarida de Vinyoles on vam aprofitar per descansar, esmorzar i mirar les panoràmiques que ens oferia aquest lloc, de la plana de Vic fins St. Quirze de Besora, Alpens i el cims més característics del Catllaràs.

Seguirem la ruta enmig de fagedes per anar fins a la casa de Portavella on vam tenir la sort que, improvisadament, ens hi van fer una visita guiada. S'estava fent tard, i encara quedava refer el camí fins a les Llosses, cap a quarts de tres arribàvem als cotxes i a les tres ja estàvem entaulats a la masia de Can Dacs per fer-hi un bon dinar. Tornàrem a la Cellera cap a les set de la tarda .

Si voleu conèixer més coses de les obres de l'Eudald, podeu visitar aquestes pàgines web:
http://www.flickr.com/photos/28799231@N05/sets/
http://www.flickr.com/groups/974875@N25/

 

<<-- Tornar

©2009 Amics de l'Entorn