Totes les fitxes: 2011 / 2010 / 2009

Herbari del doctor Codina

¿Cuales han sido los mòviles que me han inducido a esta clase de estudio? Lo diré sin ambajes; el afán de lucro y el proporcionarme una diversión o pasatiempo sosegado, honesto y barato (Joaquim Codina).

Aquests van ser els arguments que van portar al Dr. Codina a elaborar el llibre "Apuntes para la flora de La Sellera y su comarca por D.Joaquín Codina y Viñas" (1908).

El senyor Quimet, va ser un gran metge, botànic, micòleg i un apassionat de la naturalesa. Tot i la seva vida atrafegada, sembla ser que encara tenia temps per passejar i observar la flora dels vorals a la recerca de noves plantes. El seu herbari, comprenia més de 1000 espècies en un radi d'acció de només 15 quilòmetres.

Els Amics de l'Entorn volem donar a conèixer aquest treball magnífic realitzat ara fa cent anys. Amb la mateixa modèstia que caracteritzava al Dr. Codina, tornarem a fer les seves llargues passejades pels entorns, tant coneguts ja per nosaltres, per trobar aquelles plantes que en el seu dia van ser observades curosament pels ulls del Sr. Quimet de Can Vinyes.

Aquesta nova secció que hem anomenat "L'herbari del Dr. Codina", és el nostre humil reconeixment a aquest cellerenc tant singular. Quinzenalment trobareu la descripció d'una de les espècies vegetals que apareixen en el seu llibre.

(Si vols col·laborar en la secció, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres: amicsdelentorn@gmail.com)

 

©2009 Amics de l'Entorn