04-07-2009
3er cens de nius d'oreneta cuablanca

Tal i com es va anunciar a aquesta web, el passat dissabte 4 de juliol es va fer el 3er cens de nius d0reneta cuablanca al nostre poble. Com cada any, hem pogut observar que l'oreneta cuablanca troba el seu millor refugi fent i refent els nius dels carrers més antics de La Cellera. L'oreneta cria a l'interior dels nuclis urbans, a les façanes dels edificis.

El cens es va començar a les 9:00h del matí, revisant els resultats de l'any passat i fent un petit recordatori de com és l'oreneta cuablanca i com la podem diferenciar. També vam recordar com són els nius. Identificar nius és molt senzill. Són de fang, esfèrics i totalment tancats llevat d'una petita obertura a la part superior.

Desprès d'un gran treball, resseguint tots els carrers, sota un sol de justícia, ens vam refrescar amb un petit refrigeri. Agraïm a tots els participants del cens i també l'interès dels veïns de la Cellera en la protecció d'aquesta espècia d'ocell. Alguns d'ells, ens van ensenyar nius amagats i ens van explicar anècdotes..

 

<<-- Tornar

©2009 Amics de l'Entorn